fbpx

Tre års fokus på trivsel gav resultater

Ved at lade medarbejderne afslutte deres arbejdsdag med at svare på et simpelt spørgsmål: ”Hvordan var din arbejdsdag?” har Botilbuddet Egeskovhus kunne sætte fokus på trivsel på en ny og anderledes måde. Her tre år senere er det, Ifølge lederen, især værd at lægge mærke til, at en langt større del af medarbejderne, nu kommer til orde i hverdagen sammenlignet med tidligere.
botilbud egeskovhus har fokus på trivsel
Teamleder Simon om brugen af Min Arbejdsdag: “Hvis nogle scorer anderledes end de plejer, så henvender jeg mig til dem. Det er selvfølgelig meget individuelt. Der er nogle gange jeg vil reagere hurtigere på en, der scorer en grå (middel) dag, end hvis end anden scorer en rød dag. Det kommer an på, hvor deres gennemsnitlige dags-scorer ellers ligger, og hvem de er som personer”.

Botilbuddet Egeskovhus i Viborg Kommune huser børn med multiple handicap. I Egeskovhus har de benyttet TeamEffects værktøj “Min Arbejdsdag” til daglige trivselsmålinger siden slutningen af 2018. Teamleder Simon Skov, der i denne tid er leder for 25 medarbejdere, var med til at introducere værktøjet, efter at han havde hørt om resultaterne fra bostedet Skaglen, der også ligger i Viborg. Simon ser det daglige ”hvordan var din dag”-spørgsmål som en refleksionsmulighed for medarbejderne.

Hvad har det egentlig været for en dag? Har jeg lykkes med mine opgaver? Har jeg haft gode oplevelser? Heldigvis er det dem vi har flest af. For mig som Teamleder betyder det, at jeg altid har en god idé om: Hvad er det for et hus jeg møder ind til.”

Det tog lidt tid at få alle med på vognen. Til at begynde med var det det klassiske: åh hvordan skal vi huske det og finde tid til at få det gjort?

”For nogle medarbejdere var det også meget personligt at skulle fortælle om, hvordan man har interageret med sine kolleger. Men nu er det gået op for folk, at det er en investering i deres eget arbejdsmiljø. Det tager de ret godt imod” udtaler Simon.

Over årene er alle blevet bedre til at bruge værktøjet til at bedømme arbejdsdage, dele kommentarer og sparring. På den måde opfatter Simon mere og mere Min Arbejdsdag som et talerør for den enkelte medarbejder, som kan vælge at kommunikere: ”Jeg syntes lige præcis at det her er hårdt for tiden”. På den måde kan ledelsen hurtigere lave opfølgning med Min Arbejdsdag, også fordi man kan vælge, hvordan man vil tage fat på det.

"Det er næsten helt rørende når man går forbi på gangene og hører nogle af de samtaler der normalt aldrig var nået til mig… Og hører én af dem sige: Nej. Det må du hellere lige huske at skrive på Min Arbejdsdag. YES! Så ved jeg at systemet virker.

For Simon er det kernen i processen, at medarbejderne kan være med til at frit definere: Hvad er det man har lyst til at sige, hvad er det man synes, huset bør have fokus på fagligt og kollegialt?

”Min oplevelse er, at medarbejderne har rigtig mange gode oplevelser ved at bruge systemet. Specielt under Corona. (…) Og man kan høre at det har… Det er næsten helt rørende når man går forbi på gangene og hører nogle af de samtaler der normalt aldrig var nået til mig… Og hører én af dem sige: Nej. Det må du hellere lige huske at skrive på Min Arbejdsdag. YES! Så ved jeg at systemet virker.”

Simon har et fast morgenritual. Han tjekker først det interne dokumentationssystem efter om der sket noget med børnene, så tjekker han mail og til sidst Min Arbejdsdag. Hvis der er noget fra dagen før, der stikker ud, hvad enten det er positivt eller negativt, så oplever han som leder, at det godt at få det italesat hurtigt.

I går var der en medarbejder, som havde scoret en rød dag af forskellige årsager. Hun har egentlig først arbejde igen om tre dage. Normalt vil det vente de tre dage og være afhængig af, at hun henvender sig til mig. Men jeg kan faktisk allerede se nu, at det er en god ide nu at få lagt en besked ind” forklarer Simon.

Botilbud Egeskovhus, Viborg Kommune

  • Egeskovhus er botilbud, som er en del af Børn og Unge Handicap Viborg. Det er opdelt i to afdelinger: Egeskovhus og Rødehus.
  • Egeskovhus huser børn, der lider af multiple handicap dvs. funktionsnedsættelser.
  • Botilbuddet beskæftiger ca. 40 medarbejdere på de to afdelinger (25 af dem er tilknyttet Egeskovhus). 
  • Egeskovhus har anvendt TeamEffects “Min Arbejdsdag” siden slutningen af 2018. 
Scroll to Top