fbpx

Jeg er ikke tankelæser

Eva Vincent, der er ledende Økonoma og Områdeleder, har i TeamEffects app Min Arbejdsdag fundet svaret på, hvordan hun bedst holder hånden under hendes medarbejdere, der arbejder i to grupper: et køkken- og rengøringsteam på Ældrecentret Æblehaven i Brøndby Kommune. En vigtig indsats i en tid, hvor medarbejdermangel er et alvorligt problem i plejen på centeret.
rengørringsteam plejecenter æblehaven brøndby
Rengørings- og køkkenteamet har den laveste personaleomsætning på hele Æblehaven, og deres sygefravær er også tilsvarende lavt.

Det er sådan, at selvom jeg går rundt blandt medarbejderne og ser dem til dagligt, så ved jeg ikke nødvendigvis, hvad de tænker om deres arbejde. Man kan observere rigtig meget med Min Arbejdsdag. På et tidspunkt, hvor jeg havde 14 dages fri, så kunne jeg se i appen, at der var flere, som havde markeret dårlige arbejdsdage, og det kunne jeg så kunne tage hånd om, da jeg mødte ind,” fortæller Eva.

Eva oplever, at personalet er glade for at bruge værktøjet, da Min Arbejdsdag hjælper med at styrke kontakten til hende i det daglige. Det betyder også, at alle hendes medarbejdere her i dag 2 ½ år efter deres første bedømmelse, stadig bruger værktøjet dagligt – alle sammen. Selvom Eva har kendt en stor del af medarbejdergruppen lang tid før, de fik implementeret Min Arbejdsdag, så oplever hun, at hun stadig lærer noget nyt om den enkelte. Hun oplever, at de stille medarbejdere, som før havde været meget anonyme, i højere grad begynder at give udtryk for deres oplevelser gennem deres bedømmelser og kommentarer. Det betyder også, at Eva har måtte skulle vænne sig til at få en mere ærlig side af sine medarbejdere:

Jeg er glad for, at mine medarbejdere siger deres mening i appen – også om mig. Selvom sandheden er meget direkte, så er den vigtigt. Efter alt så bliver man nødt til at anerkende sine medarbejdere. Det er en vigtig del af jobbet,” udtaler Eva.

Sådan fungerer Min Arbejdsdag

1. Medarbejder

Bedøm din dag (femskala) Reflekter og tilføj kommentar

2. Leder

IKKE-anonymt indblik Analyse på individ- og afdelingsniveau
team billede

3. Opfølgning

Fælles teamstatus Individuel dialog efter behov

Tag den enkeltes trivsel alvorligt

Min Arbejdsdag hjælper medarbejderen med at reflektere over deres egen arbejdssituation, men det hjælper også Eva til at blive klogere på, hvad der udgør en god dag for hver medarbejder:

Jeg kan konstatere, at rengøringspersonalet er rigtig glade for deres arbejde. Selvom de måske nogle gange har et utaknemmeligt job, så viser det sig, at de har mange grønne bedømmelser i appen. Tilfredsheden skyldes, at de har god mulighed for selvtilrettelæggelse af eget arbejde.

Indimellem oplever Eva, at der er dårlig kommunikation medarbejderne imellem. I Min Arbejdsdag er det tydeligt for både leder og medarbejder, at vedkommende rent faktisk har en overflod af positive dage, hvilket er med til at ændre snakken. Eva ser også en stor effekt i den strategiske brug af Min Arbejdsdag, og det forklarer hun bl.a. ved en bemærkelsesværdig udvikling i deres teammøder:

Helt konkret kan jeg se, at efter vi har fået Min Arbejdsdag, så snakker vi ikke længere om samarbejdsproblemer på vores teammøder, men taler i stedet om det på en anden måde,” fortæller Eva.

Det handler om at anerkende hinanden, og det kan nogle gange være svært i en travl hverdag, hvor man ikke har tiden til at få sagt tak til sine kollegaer. Lederen har dog et ansvar i forhold til det fælles arbejdsmiljø, og lederen skal forstærke anerkendelsen og følge hurtigt op, og derfor bruger Eva Min Arbejdsdag hele tiden:

Jeg leder ikke medarbejderne meget anderledes end før. Jeg har bare fået et bedre redskab til det. Jeg bruger Min Arbejdsdag hver dag. Det tager 1 – 1 ½ minut om dagen, så der er ingen undskyldninger. Er der en af dine medarbejdere, som bedømmer en gul eller rød dag, så skal du reagere med det samme og tage dem alvorligt,” afslutter Eva.

Jeg har prøvet at score en rød dag i Min Arbejdsdag. Så tog Eva fat i mig med det samme og så fik vi løst problemet.

Scroll to Top